1/14/2014

ELSA як частина мене


6 років. саме шість років тому я вступив в організацію ELSA. Тоді я не знав і не розумів, як вона вплине на мене в майбутньому. Тоді єдиною заманкою для мене стала міжнародна спрямованість організації та можливість "кудись" поїхати. Та вже після перших заходів я переконався, що вона може принести мені набагато більше. Вже на другому курсі я вперше "по-справжньому" поїхав закордон. І від тоді мене заразило подорожами та бажанням досліджувати. Копенгаген для початку - кращого і не побажаєш. Ще досі я вважаю, тиждень проведений в Данії, як один з найкращих в моєму житті. Після цього були інституційні візити, семінари і конференції. Що захід - тим більше я поринав у світ ELSA. 

Перший міжнародний з'їзд, на який я поїхав відбувався в Познані. Саме тоді було 30-річчя від заснування організації, і на цю круглу дату близько 500 людей з всієї Європи і не тільки, прибуло, щоб прийняти участь в урочистостях. В цьому ж році я відвідав Міжнародний з'їзд президентів, що відбувався в Естонії. Дуже гарно організований захід, дав мені змогу закохатись в цю Е-країну, академічні дослідження якої я й досі проводжу. Того ж року був проведений і Перший міжнародний семінар з медіації, який відкрив для мене низку ідей та перспектив. 2013 року відбувся вже Третій такий семінар, і приємну традицію його проведення планується продовжувати.

Це організація в якій пережив прекрасні миті, здобув друзів і цікаві знайомства, а також отримав шалений досвід. Були звісно і перешкоди, нерви, стреси, безсонні ночі. Та саме це робить тебе сильнішим і загартованішим. Мушу визнати, що інколи на ELSA'у витрачав більше часу ніж на навчання, але про це не жалію. Можливо десь я і отримав нижчу оцінку, але досвід який я здобув в результаті цього - набагато важливіший.

В 2012 я вирішив відійти від справ організації, адже почав працювати, а також шукати можливості поїхати закордон. Під час свого часу перебування та навчання в Вірменії, я тимчасово відійшов від справ ELSA. Та чим довше часу проходило, тим більше я скучав. Адже й далі отримував низку повідомлень на пошту, та й ледь не половина моїх новин в соціальних мережах це були повідомлення, що пов'язані з діяльністю організації. Та що й казати – безліч моїх друзів, теж ELSA!

В 2013 році я вернувся. Тепер вже в ролі члена міжнародної команди по експансії ELSA (ELSA International Expansion Team). Яка моя роль? Сприяти розширенню організації у кількісному, так і якісному показнику. І це явно не кінець сторінки ELSA в моєму житті. 

Яку історію, ви, розкожете друзям та наступним поколінням?

Якщо ви студент-юрист, чи навчаєтесь на спеціальності, яка приближена до правознавства і хочете бути частиною ELSA - не зволікайте. ELSA - це поїздки закордон, захоплюючі семінари та конференції, нові друзі, практика іноземної мови та ще ціла низка переваг, про які ви самі для себе дізнаєтесь згодом.

Якщо у вашому місті немає ELSA - звертайтесь -  elsaukraine.org
Відвідуйте сайт elsa.org та відкривайте для себе нові можливості!


2 comments:

  1. Ти маєш рацію на всі 100%!!!
    Це світ можливостей, дружби і щирості!
    Навіть ми познайомилися завдяки ELSA! ;)

    ReplyDelete
  2. The King of Dealer - The King Of Dealer
    in partnership with the best online casino software provider - and play their top online slot games for real money - The King of Dealer. 우리카지노

    ReplyDelete