7/07/2012

Мертві бджоли ще гудуть? / Політичний роздум

Новинами останніх двох днів для мене стало інтерв'ю третього Президента та головного пасічника України - Віктора Ющенка. В ефірі каналу Інтер, він заявив, що(далі цитата з Ліга Закон) "Возможно, впервые за 20 лет украинской политической истории, так сложится ситуация, в украинский парламент не попадет национальная демократическая сила. Попадут две секты. Одна от партии власти, которая говорит, если ты не с нами, ты против нас. Вторая - так называемая оппозиция, которая говорит, если ты не с нами, ты против Украины, или мягче - против демократии. А я утверждаю, это две авторитарные силы, за которыми стоит вождизм, это проект одного человека. За ними не стоит национальная идея". Також пан Ющенко впевнений в тому, що його партія подолає 5% бар'єр. 

Заява дійсно цікава, і в сьогоднішньому кулуарному болоті на ім'я Українська Політика, й справді важко сказати, чи це маразми та піар, чи істинна правда та просвітління народу від екс-Президента, яку ми сліпо не бачимо.

Кроком до проходження в парламент, стало вчорашнє об'єднання Нашої України з УНП, Конгресом націоналстів та ще декількома правими партіями та організаціями. "Мы, представители патриотических и национально-демократических партий, при поддержке общественных организаций и движений, украинских церквей заявляем об объединении усилий для обеспечения политического отпора и гражданского противодействия наступлению антиукраинских сил"-  йдеться в декларації. Чи готові ви знов повірити Ющенко?

Ясно для мене одне, що українська опозиція, як явище, це зібрання амбітних, егоїстичних та продажних людей. Людей, які не шукають об'єднання, а лише намагають перетягнути електоральне покривало на свою сторону. Проект Об'єднана Опозиція, Свобода, УДАР і тепер проект Ющенка. Партії, які пройдуть в Парламент, але будуть постачальниками тушок для Партії Регіонів. Бо, якщо вони зараз не зможуть досягнути компромісу, то при вже наявному розподілі сил, почнеться вже звичний "дєрєбан" посад та майна, і робота парламенту буде паралізована. І не варто забувати, що на боці Партії Донбасу, окрім значної фінансової підтримки та адміністративного ресурсу, ще й просто "сільнєйша" партійна дисципліна. Варто лише послухати їх публічні виступи - всі, як один чітко гнуть свою лінію. 

Вибори 2012 тим не менше, будуть визначальними(хоч так говорять й про кожні) для майбутнього України. У людей зявляється почуття втомлення від революцій та протестів, напруга між заходом і сходом зростає. Захід втомився від свавілля донецьких, а схід боїться західних бандерівців. Наступним кроком може стати територіальний розкол та створення двох, трьох держав. 


І на останок, скоро знов актуальна пісенька від групи Ленінград:



No comments:

Post a Comment